...
Логин
Пароль
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности

Варіанти жирності майонезу 15-67%

09.10.2020
При виборі майонезу слід звернути увагу до його жирність. Жирність майонезу визначається відсотковим вмістом у ньому олії.

Майонез є одним із найбільш уживаних, практично повсякденним продуктом на наших столах. Він застосовується як добавка у приготуванні різних страв.

При виборі майонезу слід звернути увагу до його жирність. Жирність майонезу визначається відсотковим вмістом у ньому олії. При виробництві майонезу використовують тільки рафіновані та дезодоровані рослинні олії.

 

Усі майонези поділяють на:

  • висококалорійний майонез – % жиру у такому соусі 55% і більше;
  • середньокалорійний – % жиру 40-55%;
  • низькокалорійний – % жиру менше 40 %.

 

Справжній майонез повинен мати жирність не менше 50%, якщо відсоток вмісту жиру менше – такий продукт називається “майонезний соус”. Але навіть у майонезного соусу жирність не повинна бути меншою за 15%.

Жирність майонезу найчастіше вибирають виходячи з вимоги рецептів приготування конкретної страви або особистого ставлення до висококалорійної або низькокалорійної їжі.

Висококалорійні майонези завдяки своїй консистенції та смаковим якостям дуже хороші для бутербродів, вони є ідеальними для випічки, просто незамінні для різних салатів.

Середньокалорійні майонези вигідно підкреслюють смак страв і роблять їжу жирною. Їх також використовують для приготування салатів, маринування м’яса і просто як добавку до гарнірів.

Низькокалорійні майонези абсолютно не поступаються за смаковими відчуттями високо- та середньокалорійними. Спектр їх застосування також широкий: заправка салатів, випічка, маринування та запікання м’яса та риби, приготування піци.

Спробуйте майонези різної жирності. Це смачно! Приємного для всіх апетиту!

X